Linda Rislund tv känner att det här kommer bli trevligt. Barbro Abrahamsson lämnar över efter 40 år.

Bokhandeln såld – förra ägarna kopplar av i Spanien

nyheter

2021-10-29 Under några års tid har Bokhandeln i Strömsund varit till salu. Ägarna ville flytta till Spanien men tiderna för försäljning har inte varit de allra bästa. Men nu har Linda och Michael Rislund köpt företaget som ska drivas under namnet Strömsunds Tobak och Bokhandel AB.

Under förmiddagen idag fredag bjöds Bokhandelns kunder på kaffe med tårta och efter lunch var det dags att börja med inventering i butiken. Något som kommer att pågå under hela helgen.

Kaffe med tårta dagen till ära. Fr v Lars Berglund, Allan Risén, Eva Thelin, kjell Johansson och Stig Mellberg

 

Om vi börjar från början så kom Barbro Abrahamsson och Lasse Backlund till Strömsund från Stockholm, det var 1981. Då tog de över Centrumkiosken och så småningom blev det i Andrés lokaler där böcker började komma allt mer in i bilden, I och med att utbudet breddades blev nästa flytt till Bredgårdsgatan där den stora lokalen hade förutsättningar att erbjuda ett brett sortiment, allt från böcker, tobak och snus samt olika spel för att nämna något. Det finns många som är intresserade av att läsa böcker, men det finns också de som inte öppnar en bok. Men det kan ju bli någon form av nytändning. Vem vet.

Barbro Abrahamsson berättar:

-Vi flyttade hit 1981 från Stockholm och tog över Centrumkiosken, under årens gång så väcktes intresset att utöka bland annat med böcker. Vi har en stor trogen kundkrets och samarbetet med kommunens bibliotek är jättebra. Men 2017 flyttade vi till Spanien och därmed började vi försöket sälja. Det gick trögt med försäljningen men vi kunde driva vidare tack vare mycket duktiga medarbetare under tiden, ibland har vi rest hit under kortare perioder.

Idag finns Anna och ”Verra” till kundernas tjänst, Verra har hoppat in för  Regina som har semester. Bra personal betyder mycket. 

 

Nu på måndag kommer bokhandelns nya ägare Linda och Michael Rislund att ta över. Det känns verkligen roligt att unga bofasta tar vid, uppger Barbro.

Linda Rislund tycker det känns spännande och bra att få komma igång, för intresset har funnits där en längre tid.

-Jag har alltid varit intresserad av att läsa böcker och nu pluggar jag till bibliotekarie, läser på 50 % på distans, genom Borås högskola. En fyraårig utbildning. Nu när barnen har blivit lite större, vi har tre barn, fem, tre och ett år, så känner jag möjligheterna att börja jobba mera, berättar Linda.

Det nya namnet är, Strömsunds Tobak och Bokhandel AB, på måndag, efter helgens inventering, så tar paret Rislund vid.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr