Blir det skärpta restriktioner även i vårt län

nyheter

2020-11-16 Region Gävleborg inför skärpta restriktioner från klockan 12.00 i dag, rapporterar lokala medier. Även Västernorrland kommer att få samma råd. Det är dags nu att vi i Jämtland också tar Covid-19 på allvar, med eller utan uppmaning från Regionen.

Vad kan vi som person själva göra för att hålla smittan på avstånd. Givetvis är bästa rådet att hålla sig från folk som inte tillhör familjen i hemmet. Att hålla avstånd och använda munskydd i större omfattning än vad som används idag. Alla som besöker exempelvis livsmedelsbutiker bör absolut bära munskydd.

I Aftonbladet idag har man tagit upp hur Regionen i Gävleborg går ut med uppmaning till befolkningen. En uppmaning som ska träda i kraft idag måndag.

Boende i regionen Gävleborg uppmanas att avstå från onödiga resor, inte vistas i butiker, bibliotek och badhus och undvika fysisk kontakt med andra än dem man bor med. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek undantas.

De uppmanas också att avstå från att delta i möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Länsstyrelsen i Gävleborg har också fattat ett lokalt beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

Smittskyddsläkaren i Gävleborg, Lars Wesslén, säger till Gefle Dagblad att även Västernorrland kommer att få exakt samma råd.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr