Biografen Vågen – inget nytt under stjärnorna

nyheter

2023-05-3 Folk är irriterade och rent ut förbannade över att den fina biografen Vågen i Strömsund ännu inte öppnat för filmvisning. Ordförande Karin Näsmark är på utlandssemester men lovar att inom några veckor ska man ha kommit närmare målet.

Att gå till biografen och köpa en biobiljett från en pappersrulle skulle vara betydligt enklare än att anlita ett företag som servar med betalningssystem via nätet. Nu har biograf Vågen inte visat film på långa tider, först var det på grund av Covid, så blev det ombyggnationer och sedan skulle allt vara klart. Men det kom MEN emellan och så här ligger det till.

Karin Näsmark har varit ordförande för Folkets Hus föreningen och blev återvald vid senaste årsmötet den 11 april. Men vilka de övriga är som ingår i styrelsen delger hon oss inte. Orsaken är att hon inte vill att folks ilska ska drabba de övriga i styrelsen. Hon tar emot frågeställningarna och det har blivit många med tiden.

Nu när Affärsnytt Norr än en gång pratar med Karin Näsmark för att höra  hur läget är, är hon på utlandssemester. Men hon förklarar att deras problem fortfarande består i att de inte nått någon lösning med bolaget, som finns i England, som tidigare varit support för den ekonomiska delen. Via bolaget är all försäljning, biljettintäkter och godisförsäljning samt bokning av platser samt statistik kopplad. Men något har inträffat och avtalet med dem är inte förlängt.

Nu meddelar Karin Näsmark att de har lagt ut förfrågningar hos andra bolag om betaltjänsten. Hon uppger att bolaget de tidigare haft avtal med har fungerat klockrent men när de åter tog kontakt för ett fortsatt kontrakt så har inget hänt. Nu har FH-föreningen vänt sig till andra företag och hoppas på snabba åtgärder.

Om vi nu kan ha tilltro till vad Karin uppger så ska föreningen ha ett klart avtal att presentera inom några veckor. I alla fall ge ett besked om det börjar närma sig en lösning på problemet som förorsakat en ”mindre folkstorm” i bygden.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr