Susanne Hansson kommunalråd Strömsund. Foto Be

Biblioteken öppnar – fortsatt stängt andra lokaler

nyheter

2021-02-24 Biblioteken öppnar för fysiska besök – stängningen förlängs för vissa kommunala lokaler. Kommunstyrelsen beslutade igår att de kommunala lokaler som varit stängda sedan november för att minska smittspridningen, ska vara fortsatt stängda till och med den 31 mars. Biblioteken öppnar för fysiska besök den 15 mars.

I slutet av januari beslutade kommunstyrelsen att förlänga stängningen av vissa kommunala lokaler till och med sista februari. Igår togs beslut om ytterligare förlängning till och med den 31 mars. Anledningen är sportlovsperioden och den ökade risken för smittspridning och klusterutbrott.

  • Under sportlovsveckorna väljer kanske fler än tidigare att resa och vi bedömer därför att det inte är rätt läge att öppna. Under jul och nyår upplevde vi en kraftigt ökad smittspridning i kommunen. Nu har antalet fall minskat men vi ser en risk att läget kan bli lika allvarligt igen och det vill vi motverka, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S).

Fortsatt sårbart
Kommunen delar uppfattningen att idrott i alla åldrar är viktigt för folkhälsan, men bedömer att risken för smittspridning är för hög för att motivera en öppning då läget fortfarande är sårbart.

  • Vi är medvetna om att föreningslivet blir påverkat men hoppas samtidigt på förståelse. I vår kommun finns goda möjligheter till alternativa aktiviteter utomhus vilket vi vill uppmuntra till under denna period. Vi hoppas att stängningen får effekt och att smittspridningen fortsätter att minska så att vi kan omvärdera beslutet vid nästa sammanträde, säger Susanne Hansson.

Biblioteken öppnar för fysiska besök
Biblioteken öppnar för fysiska besök 15 mars. Fram till dess går det bra att beställa en bokpåse genom att ringa eller mejla. Det går också att beställa digitalt via kommunens webbplats. 

Fakta: Följande lokaler är stängda till och med den 31 mars

  • Simhallar (endast öppna för skolornas verksamhet).
  • Kommunala idrottshallar (endast öppna för skolornas verksamhet).
  • Allaktivitetshuset Saga, Strömsund.
  • Teknikhuset, Strömsund.
  • Kommunala samlingslokaler.
  • Gym i kommunala lokaler.

Turistinformationerna i Strömsund och Gäddede är stängda för fysiska besök, men öppna i övrigt. Kontakt sker via mejl eller telefon.

Upplagd text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr