Bernt Olofsson – eldsjäl inom IFK Strömsund har gått bort

nyheter

2021-02-17 Under söndagen meddelades att en av IFK Strömsunds främsta eldsjälar Bernt Olofsson har gått bort. På kvällen ordnades en minnesstund på Strömvallen till hans minne.

Bernt Olofsson brann för sin uppgift, att finnas till hands, träna och se till att damlaget i både fotboll och handboll tog plats och visade resultat. Man kan säga att han vigde sitt liv för idrotten. Han blev bara 65 år gammal när han gick bort och de som stod honom nära inom idrotten uppger att han ägnade hela sitt vuxna liv åt IFK.

En som framhåller Bernt Olofssons stora intresse och engagemang är Kristin Elverum som under många år ingick i handbolls och fotbollslaget i Strömsund. Hon har haft Bernt som tränare ända sedan hon var 12 år. Hon är givetvis ledsen och chockad över hans hastiga bortgång efter en kort tids sjukdom. Hon uttrycker sig bland annat så här:

Kristin Elverum i mitten

”Det kommer inte att finnas en till som du”. Han gav allt för laget och räknade aldrig på den tid han la ner. Det här var hans familj, påpekar Kristin.

Han var till en början själv aktiv fotbollsspelare och handbollsmålvakt innan en skada gjorde det omöjligt att fortsätta. Då kom han in mer och mer på tränarrollen och den uppgiften tog han på fullaste allvar och det gav också resultat för damlaget.

Han var entusiastisk, fruktansvärt målinriktad, säger Kristin Elverum som har haft Bernt som tränare ända sedan hon var 12 år gammal och nu är hon 44 och fortfarande aktiv spelare.

– Man var som en familj med honom och han hade själv ingen egen familj utan det var det här han brann för. Att leda oss till att bli ett bra handbolls- och fotbollslag avslutar Kristin Elverum.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr