Bedrägerierna avlöser varandra

nyheter

2022-01-29 En man i 40-årsåldern från Strömsunds kommun uppges ha blivit kontaktad via telefon för att få hjälp att ordna upp ett tidigare bedrägeri. Men resultatet blev bara än värre med förlorade pengar.

Mannen som är i 40-årsåldern från Strömsunds kommun har polisanmält telefonbedrägeri, som skett inte bara vid ett tillfälle utan två, och det har skett under en kortare period. Mannen som tidigare blivit drabbad av bedrägeri blev på nytt uppringd där personer uppgav sig kunna hjälpa mannen få tillbaka pengarna från det tidigare telefonbedrägeriet om han förde över 40.000 kronor , då skulle allt lösa sig. Mannen hade inte den stora summan, men däremot hade han 33.000 kronor på sitt konto och de pengarna skickade han över.

Något han bittert får ångra, också de pengarna försvann och den hjälp han skulle få att ordna tillbaka de tidigare försvunna pengarna fick han aldrig. Det här var det andra telefonbedrägeriet på kort tid där mannen blivit rensad på pengar, polisanmälan är gjord men vad som går att göra för att få pengarna tillbaka är osvuret.

Polisen har vid flertal tillfällen gått ut med varning att absolut inte ge sig i diskussion med okända personer på telefon som ber att man ska koppla upp sig via bankdosan för att de ska hjälpa till med påstådda problem. Lägg på luren så kommer man undan oärliga personer som oftast är svåra att spåra och möjligheten att få tillbaka förlorade pengarna är väldigt små, ja nästan omöjligt.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr