Många unga kvinnor och män jobbar på Engcon. Foto Be.

Bäst i länet på tillväxt för Strömsunds företag

nyheter

2019-12-18 Tillväxten är god inom Näringslivet i Strömsunds kommun, det framgår genom uppgifter från keditupplysningsföretaget Syna. Här hittar vi en tillväxt som ligger i topp i landet och etta i länet.

För att plocka fram resultaten bland landets och länets aktiebolag har kreditupplysningsföretaget Syna gått igenom boksluten och plockat fram de företag som hamnar i topp. Bäst tillväxt går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

”Att Strömsund toppar Jämtland är extra roligt eftersom det är en kommun med många tillverkande företag, vilket visar att Sverige har god konkurrenskraft”, säger Harald Stjerna, partner på Syna i ett pressmeddelande.

Det mest uppmärksammade av alla företag i Strömsund är miljardföretaget Engcon som blivit en ekonomisk motor i kommunen och som skapat sidoeffekt på arbetsmarknaden. Flera andra företag i kommunen har fått legojobb från Engcon och därigenom har det genererat till flera arbetstillfällen och en ekonomisk stabilitet för dem.

I rapporten finns andra framgångsrika företag som Attacus, Norrlands Trähus, Däcknor, Fyrås Trä, Jorm Lego, Nordplåt Carmen och TMG Service.

Strömsund har intagit första plats medan andra och tredje går till Ragunda och Berg.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr