Bakslag – ingen ny ägare till Attacus Betong

nyheter

2023-09-20 Nu meddelas att köpet av Attacus Betong är avblåst eftersom det inte går att genomföra. Konkursförvaltaren Jan Lindahl uppger att nu står det klart att affären gått i stöpet.

Vad som gjorde att affären gick i stöpet framgår inte. Det fanns visst en köpare i slutfasen som var beredd att köpa konkursboet men så uppger konkursförvaltaren att ”nu står det klart att affären gått i stöpet”.

Förhoppningarna var givetvis stora när Jan Lindahl i mitten av september uppgav att en köpare var på plats men att affären inte var helt slutförd. Och nu kommer detta stora bakslag, att affären som var tänkt inte går att genomföra.

Pressbild. Konkursförvaltare advokat Jan Lindahl 

Utsikterna i slutet av sommaren såg väldigt lovande ut när det fanns tre till fyra seriösa intressenter. Men nu är hela processen tillbaka på ruta ett igen, även om Lindahl fortfarande är optimistisk över att en köpare ska gå att hitta.

Fordringsägare i konkursen
Attacus stomsystem betong AB försattes i konkurs den 4 april 2023. När konkursboet gjorde sin bouppteckning fanns det 55,7 miljoner kronor i tillgångar och 92,7 miljoner kronor i skulder. Här är de fordringsägare som överstiger 1 miljon kronor.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr