Attacus fabrik i Strömsund.

Attacus varslar 67 anställda –  stänger betongfabriken i Hammerdal

nyheter

2023-02-8 Hustillverkaren Attacus med stora framgångar inom byggbranschen har nu drabbats av sämre tider där den stora byggboomen har avtagit. Det innebär att nu varslas 67 anställda på Attacus stomsystem om uppsägning och betongfabriken i Hammerdal stänger.

Under tisdagen meddelades om den nedslående nyheten att Attacus betongfabriker i Hammerdal och Strömsund drabbas av en sjunkande ordertillgång och därför kommer nu betongfabriken i Hammerdal att stängas, med 49 anställda, och produktionen koncentreras till Strömsund. Orsaken är en minskad orderingång samt att  råvarupriserna ökar och räntorna stiger, uppger företagsledningen.

Bilder från Attacus Strömsund där fabriken varit en stor arbetsplats med många anställda och en stor tillgång för Kommunen. 

Det uppges att totalt 67 anställda kommer att beröras vid betongfabriken i Hammerdal och Strömsund samt kontorspersonal i Östersund. Samtliga arbetar inom utveckling och tillverkning av betongstommar. Att fabriken i Hammerdal stängs beror på att den har ett smalare produktsortiment jämför med Strömsund. Båda fabrikerna har full sysselsättning till april.

Även marknaden för trästommar påverkas kraftigt. På fredag kommer besked om hur trähusfabrikerna i Hammerdal och Fågelfors samt verksamheten i Östersund kommer att påverkas av de minskade orderingångarna.

Varsel om uppsägning berör 36 personer i Hammerdal och 18 personer i Strömsund. De resterande 13 tjänsterna rör bolagets gemensamma tjänster och finns i Strömsund, Hammerdal och Östersund.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr