Attacus fabrik i Strömsund.

Attacus betong – kan det räddas av företag från Jordanien

nyheter

2023-05-12 Kanske kan Attacus räddas av ett företag från Jordanien. Intresset verkar stort och ägaren bedöms som en seriös aktör.

Den konkursade delen av Attacus, Hammerdals Betong och Cementvarufabriken i Strömsund blev en nådastöt för många. Om inte det kommer en lösning till stånd inom kort så försvinner hundratals arbetstillfällen. Något som inte Kommunen har råd att förlora.

När Attacus meddelade om konkurs för ungefär en månad sedan för Cementvarufabriken i Strömsund och Hammerdal blev det en större chock för de anställda men också för hela Strömsunds kommun. Enligt vad SCB rapporterar så sjunker antalet bosatta i kommunen och skulle alla dessa hundratalet arbetstillfällen försvinna, ja då kan vi få se ännu dystrare siffror på utflyttning.

Men vad som nu rapporteras i positiv riktning är att en företagare från Jordanien visat stort intresse för att köpa Attacus betongdel och driva företaget vidare, enligt konkursförvaltare Jan Lindahls rapportering.

Intresset från den jordanske företagaren uppges vara seriöst och det är givetvis med spänning och förhoppning som, inte minst de anställda, man följer utvecklingen för Attacus betongelement.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr