Att Strömsundsbron är stängd under Dunder var inget aprilskämt

nyheter

2022-04-3 Att byta kablar till Strömsundsbron drabbar trafikanterna i stor omfattning under de helger som bron måste vara stängd under pågående arbete. Nu kommer också trafiken under ”Dunder” att bli påverkad av stängningen. Men Trafikverket kan komma att lägga om planeringen för att hitta en lösning.

Arbetet med att byta kablar på Strömsundsbron har kommit igång efter vinteruppehåll och därmed drabbas trafikanterna under helgerna i och med att bron hålls stängd. Då dirigeras trafiken via Ulriksfors – Hallviken. Vilket innebär att så kan det också bli under Dundermarknan om det vill sig illa. Man kan gå och cykla över bron samt att leda moped och motorcykel. Det är också tillåtet att passera bron för ambulans och Räddningstjänstens utryckningsfordon samt transport av akut sjuka djur.

Arbetet är omfattande där kablarna är runt 40 respektive 82 meter långa. Det innebär att man under helgerna stänger bron för trafik för att kunna få de längre kablarna på plats. Och nu befarar man att så kan det faktiskt också bli under Dundermarknan som äger rum i juli. Men enligt uppgift kommer man från Trafikverkets sida att se över om det finnas någon lösning för just de aktuella veckosluten.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr