Anton Berglund med guldhjälmen på efter Färjestads vinst i fjol. Arkivbild privat.

Anton Berglund skadad och hockeysäsongen är över

nyheter

2023-01-14 Enligt Nya Wermlands-Tidningen har Anton Berglund som utlånades från Färjestad till ÖIK drabbats av en kors- och ledbandsskada och blir borta resten av säsongen.

FBK-backen Anton Berglund  lånades ut från Färjestad till Östersund för att matchas i Hockey Allsvenskan. Och så kommer nu dessa tråkigheter med hans skada av kors- och ledband och säsongen är därmed över. En stor besvikelse för både klubben och Anton själv uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Anton som spelar med Färjestad är 20 år och kommer från Strömsund och har visat på stora talanger. Han var en av guldhjältarna förra året när Färjestad tog hem guldet. Han tyckte det var spännande att bli utlånad till ÖIK och igen få spela i den tidigare hemmaklubben.  Och så drabbas han av den här skadan som kommer att kräva en längre tids rehab.

Det blev bara två matcher i Östersund innan olyckan var framme under en match mot MoDo. Därmed kallades Anton tillbaka till Färjestad för vidare undersökning som visade på skadeläget vilket innebär att säsongen är över och nu blir det rehabilitering en längre tid framöver.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr