Anton Berglund med guldhjälmen på efter Färjestads vinst i fjol. Arkivbild privat.

Anton Berglund från Strömsund kom tillbaka till ÖIK

nyheter

2023-01-3 Nu meddelas att ÖIK lånar in SHL-meriterade backen Anton Berglund med rötter i Strömsund. Morfar Roger Allberg berättade i våras om Antons uppväxt med hockey och hans stora framgångar. Nu ska han stötta ÖIK.

Senast Affärsnytt Norr skrev om Anton Berglunds framgångar var när han blev historiskt då han var en av få jämtar och ensam Strömsundsbo som var med och tog ett SM-guld i ishockey då hans Färjestad vann över Luleå. Och under tidigare år var han spelare i Östersunds IK.

Nu är Anton tillbaka i ÖIK, men det uppges att det är på lån,

ÖIK fortsätter att låna in spelare. Under tisdagen blir det klart att Strömsundssonen Anton Berglund är klar för spel i klubben, det meddelar klubben på sina sociala medier.

Berglund inledde sin hockeykarriär i IFK Strömsund, men representerade ÖIK som ungdom och junior.

Den nu 20-årige backen lämnade Jämtland för Färjestad inför säsongen 2018/2019. Där har han spelat i klubbens J18- och J20-lag. Han har dessutom gjort nästan 50 matcher i SHL.

Under de senaste tre säsongerna har han varit utlånad i två omgångar till Forshaga IF i hockeyettan.

Berglund kommer att spela redan under onsdagen och stannar i ÖIK tills vidare.

Anton Berglund tillsammans med Martin Johansson.

När Anton och hans lag Färjestad jubilerade med guldhjälm vid en mottagning var givetvis morfar Roger Allberg lycklig över framgångarna. Han berättade då om Antons uppväxt med skridskor och klubba:

-Ja det här är oerhört stort och jag tror faktiskt att han är den ende från Strömsund som fått ta emot SM-guld och därmed ta på sig guldhjälmen. Givetvis är jag glad över hans framgångar, uppgav Roger som är en känd profil inom Strömsunds hockey och tränare.

-Anton var inte många år när jag tog på honom skridskorna och han fick komma ut på isen men han var inte alls motiverad och vägrade till en början. Jag har ett minne från första träningen jag aldrig kommer släppa. Anton hade smugit med sig lite godis i fickan. Jag tittade på isträningen och tänkte vart fasen är Anton och då fick jag se att han satt bakom målet och åt godis, minns Roger.

Nu är det bara att önska Anton och ÖIK Lycka till i kommande spel.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr