Foto: Barbro Ericson

Äntligen börjar friheten återvända

nyheter

2020-09-17 Eftersom smittspridningen håller fortsatt låg nivå beslutade Strömsunds kommun idag att släppa på restriktionen som gällt sedan mitten av mars. Det innebär att kommunala lokaler och idrottshallar öppnar igen måndag 21 september.

Krisledningsgruppens beslut innebär att kommunala lokaler och idrottshallar nu öppnar något tidigare än först planerat. Före sommaren beslutade kommunen att restriktionen skulle ligga fast till 1 oktober.

  • Eftersom smittspridningen minskat och läget nu är mer stabilt tycker vi att det är lämpligt att släppa på vissa restriktioner då vi är medvetna om att både idrott och kultur främjar folkhälsan på ett positivt sätt. Det är angeläget att skapa möjlighet för människor att vara aktiva, säger stabschefen Anders Bergman. 

För att skapa en trygg och säker miljö för de som nu kommer att använda och besöka de kommunala lokalerna, understryker kommunen att det är viktigt att alla följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd och kommunens rekommendationer för respektive lokal.

Restriktionerna hävs måndag 21 september

De idrottshallar kommunen äger öppnar för föreningar som erbjuder ungdomsverksamhet och tillhör Riksidrottsförbundet. Simhallarna öppnar för vattengymnastik och rehab-träning i mindre grupper, dock inte för allmänt bad. Kommunen tillåter återigen också evenemang i kommunala lokaler.

Följande kommunala lokaler öppnar måndag 21 september

  • Folkets hus i Strömsund
  • turistinformationerna i Strömsund och Gäddede
  • kommunala idrottshallar
  • simhallar
  • Allaktivitetshuset Saga i Strömsund.

Skulle smittspridningen ta fart igen kan kommunen med kort varsel ta beslut om att återigen stänga sina hallar och lokaler. 

Information om rekommendationer i lokaler

Berörda föreningar och verksamheter kommer att få information om vad som gäller vid verksamhet i de kommunala lokalerna. Den kommer inom kort också att finnas samlad på kommunens webbplats.

Texten upplagd: Barbro Ericson

affarsnyttnorr