Lena Berglund, regionchef Nord Eon Pressfoto: Annika Staf

Ännu ett strömavbrott för drygt 130 Eon-kunder

nyheter

2023-03-2 I början av veckan var det strömavbrott i flera byar norr om Strömsund på grund av stormen. Nu i natt vid 02.09 blev det åter avbrott för 134 av Eons kunder.

Det råder hård vind med uppemot stormstyrkor på vissa håll i Strömsunds kommun och Eons kunder drabbas med nedfallna träd över ledningar och det blir strömlöst. Nattens uppkomna fel berodde också på att träd fallit över ledningen och slagit av linor, det uppger Eon på sin hemsida. Den här gången är det kunder bland annat runt Lidsjöberg som drabbats och 134 är strömlösa.

På grund av den kraftiga vinden kunde åtgärderna inte påbörjas under kvällen utan det blir först vid 08-tiden på torsdag morgon och Eon beräknar att strömmen kan vara tillbaka vid 12-tiden.

I tisdags var det strömavbrott med 528 kunder som blev utan el. 

I början av veckan, på tisdag, var det också strömavbrott för 528 av Eons kunder i byarna  Gubbhögen, Ringvattnet, Lillviken. Alanäset, Havsnäs och Järvsand med flera byar. Träd hade fallit över ledningen. Anledningen var också då att det fallit träd över ledningen.  Enligt prognosen skulle elen kunna vara tillbaka vid klockan 20.00 den kvällen.

Ja det var i tisdags och nu, natten mot torsdag, blev det åter strömlöst på vissa håll och Eon jobbar med att vädersäkra ledningarna i möjligaste mån och det är något som de kommer fortsätta med.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr