Margareta Stjerna

Annorlunda stipendieutdelningar

nyheter

2020-10-21 Årets fyra kultur- och ledarstipendiater har nu fått sina utmärkelser. Egentligen skulle priserna ha delats ut under nya aktivitetsdagen Make Your Day. Då den blev inställd på grund av pandemin, valde kultur- och fritidsavdelningen istället att anpassa prisutdelningen för att på ett tryggt och säkert sätt kunna hylla stipendiaterna. Stort grattis!

Ledarstipendiaten Patrik Jonsson tog emot sitt stipendium på idrottsplatsen Strömvallen i anslutning till årets sista fotbollsmatch.

Marlene Blixt överraskades på fritidsgården Höjdaren i Hammerdal och tog inför jublande ungdomar emot det andra ledarstipendiet, skriver Kommunen i ett pressmeddelande.

Spelmanslaget Mera Drag I Dur underhöll och hyllade sin kamrat spelmannen och skribenten Alf ”Putte” Redelöv när han fick sitt kulturstipendium på Allaktivitetshuset Saga i Strömsund.

Mångsysslaren Margareta Stjerna ledde ett yogapass på Galleri Katten när hon tilldelades årets andra kulturstipendium.

Lena Johansson på plats

Barn-, kultur- och utbildningsnämndens ordförande Lena Johansson fanns på plats och delade ut samtliga stipendier.

– Trots restriktioner och avstånd på grund av corona, var det så roligt att besöka olika verksamheter och få träffa några av dem som har glädje av våra fantastiska stipendiater, berättar hon.

Text upplagd: Barbro Ericson

Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

 

affarsnyttnorr