Anhållen för narkotikabrott – sitter frihetsberövad

nyheter

2024-01-24 Mannen blev kontrollerad av polisen i Strömsund i början av veckan och därmed uppstod misstankar om narkotikainnehav. Vid 05-tiden på tisdag morron anhölls han och förhör inleddes. Nu misstänks mannen, som är i 20-årsåldern, för narkotikabruk och innehav.

Vid kontakt med åklagaren i ärendet David Karl, sitter mannen frihetsberövad och förhör har hållits. Mannen förnekar brott. Han kommer att vara frihetsberövad högst fram till den 26 januari och då måste Tingsrätten ha tagit ställning till om han fortsatt ska hållas frihetsberövad. Men att få några fullständiga svar och uttalanden av åklagaren är svårt, eftersom utredningen är i sin linda. och inte blir det något svar på om man hittat något vid utförd husrannsakan.

Misstankarna finns att narkotikan inte enbart avser eget bruk och den har nu skickats för analys och nu väntar man på en IT-teknisk utredning.

Polis Jonny Jonsson Strömsund besöker föräldramöten i Skolan för att ge en bild av narkotikaläget i samhället.

Polisen i Strömsund samt kommun och skolor har under flera år haft informationsträffar med elever och målsägare om spridningen av narkotika i Strömsund och faran med att barn dras med. Att det krävs ständig upplysning om faran med att ungdomar försöker testa droger i olika konstellationer.  Att målsman ska vara uppmärksam på om deras barn förändras på något oförklarligt sätt, att det är något som inte stämmer, därför uppmanar polisen till de vuxna: ”va nyfiken, ställ frågor och engagera dig”. Va helt enkelt lite obekväm, men omtanken kan rädda de unga.  Jonny Jonsson är en av poliserna i Strömsund som har ständig kontakt med skolor, målsmän och barn, om faran med användandet av narkotika och vikten av att vuxna engagerar sig.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr