Amundsen Race drar vidare – en dag i sol och kalasföre

nyheter

2022-02-18 Amundsen Race första start var klockan 12.00 vid Hembygdsgården. En solig vinterdag med de absolut bästa förhållandena. Våra utländska tävlande och medföljande var helt lyriska över Strömsunds underbara vy. Det här kommer jag att minnas så länge jag lever, uppgav en man från Spanien.

Minus 6 grader och strålande sol, en dag som alla njöt av och våra utländska deltagare och medföljande var helt lyriska över den underbara dagen. Det här är verkligen livet, denna underbara natur och trevliga människor. Nu ska jag njuta av varje stund, uppgav en av de som stod i startfållan, en man från Spanien.

Arrangemanget är storslaget och många ställde upp ideellt för att vara behjälplig med tävlingen. Turistbyrån bjöd på fika, kaffe och semla, som verkligen smakade.

Det här är alltså första tävlingsdagen och människor slöt upp för att få känna delaktighet i en fantastisk tävling med draghundar. Runt 500 hundar deltar i tävlingen, vissa ekipage består 10-12 hundar och här krävs att ”bromsarna” fungerar för hastigheten kan annars komma upp i hiskeliga hastigheter.

Se fler bilder från startområdet, klicka på länken https://affarsnyttnorr.se/galleri/amundsen-race-2022-foto-barbro-ericson-18-februari/

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr