Arkivbild privat.

Åkte Vasaloppet baklänges – samlade in en halv miljon

nyheter

2023-03-8 Vi har följt Robin Bryntesson med rötter i Rossön som bestämde sig för att åka Vasaloppet baklänges. Han ger sig aldrig och i mål kom han, under 10 timmar och en halv miljon kronor drog han in till ambulanser i Ukraina.

De som känner till Robin Bryntesson vet att han kan få idéer att göra något annorlunda och roligt, inte minst för att få uppmärksamhet på att få folk att öppna på plånboken och ge ett bidrag till olika ändamål. I helgen som gick så genomförde han ännu en bravad, och förmodligen den tuffaste, att åka Vasaloppet baklänges. Just för att samla pengar till ambulanser till Ukraina. Det genererade till drygt en halv miljon kronor, pengar som folk skänkte, både för Robins annorlunda påhitt men också för den goda sakens skull.

Insamlingen går till ambulanser som tar sig fram i svår terräng i krigsdrabbade Ukraina.

Han kom i mål under 10 timmar, något som är svårt att ta till sig, vilken prestation. Och i mål var han lika glad och pigg som alltid.

Robin berättade innan han skulle dra iväg till Vasaloppet att han skulle ha tre guider med sig under loppet, en som åkte framför, en bredvid och en bakom som han skull hålla ögonkontakt med. Men utan ”backspegel”.

I Mora fanns Robins föräldrar som givetvis var både stolta och glada över sonens framfart och pappan uppgav att han var van vid  Robins alla upptåg, framför allt att göra något annorlunda som kunde ge pengar till hjälp för olika ändamål.

Stort Grattis Robin säger vi på Affärsnytt Norr och undrar, vad blir nästa drag.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

 

affarsnyttnorr