Kommuner larmas om trängsel i butiker - Fri Köpenskap.se

Affärsidkarna i Strömsund gör allt för att hålla Covid-19 på avstånd

nyheter

2020-11-18 Gång på gång går myndigheterna ut med varning till allmänheten att hålla avstånd och spara med festligheter där folk samlas. Smittskyddsläkarna är oroade över att folk tillåts trängas i butiker och vid kassan. Men bland affärsidkarna i Strömsund kan man säga att här görs vad som är möjligt för att undvika smittspridning.

Ingen kund kan undgå alla uppmaningar att hålla avstånd i butikerna och följa butikens råd för att minska smittspridningen av Covid-19. Tidigare nämnde vi Dollarstore, där personalen ser till att det åtminstone inte blir trängsel i kassan. Då blir det en tillsägelse. Men överlag har uppmaningen i butikerna ökat, att hålla avstånd.

Det är oerhört viktigt att gemene man tar sitt ansvar, nu har också befolkningen i Strömsund blivit drabbade av smittan, något vi var förskonade från under våren och sommaren. Men nu under hösten har flera personer insjuknat.

I butikerna ICA Simonson och Coop , för att ta något exempel, finns flera informationstavlor hur du ska bidra till att hålla smittan på avstånd. Att inte stanna upp i butiken för att prata med bekanta, något man kan göra utanför. Uppmaning att sprita händerna och så vidare.

Detta ser ut att fungera bra nu, åtminstone när Affärsnytt Norr är på besök. Men visst tar det tid innan folk i allmänhet tar uppmaningarna på allvar.

En affärsidkare uppger att från början när avståndsmarkeringarna på golvet kom på plats, exempelvis till kassan, var det allt för vanligt att någon bröt kön och gick in mellan de kunder som stod på markeringen. Men idag ser det ut att flyta på bra. En annan sak som varit irriterande, både för anställda och andra, är att folk stannar upp i butiken och pratar när de ser någon bekant. Nu uppmanas man att stanna utanför för att göra de.

Ja nu gäller verkligen att ta uppmaningarna på allvar, för vi har faktiskt fått smittan inpå husknuten lite var stans i samhället.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr