Företagsmässan – en succé

nyheter

2016-05-16 Den 12 maj arrangerade Strömsunds utvecklingsbolag för första gången en företagsmässa i Strömsund. Intresset från företag och besökare var stort med ett 40-tal utställare.

-Så här uttryckte sig Anders Blomberg, VD för Suab i Strömsund inför mässan: – Om man får möjlighet att träffas och öka kunskapen om varandra så kan också möjligheten till utbyte och affärer uppstå. Det är vår förhoppning med dagen.

Huvudsyftet är att företag ska upptäcka och få kunskap om andra företag i kommunen. Ett 40-tal företag fanns på plats i Folkets Hus den 12 maj och Anders Blomberg gick runt och myste när han gick omkring i Virveln bland trängseln av utställare och intresserade besökare.

– Det är lätt att man blir lite hemmablind och att man som företagare inte vet vad grannen gör. Med en sådan här mässa får man större kunskap om vilka företag som finns och vad man sysslar med, säger Anders Blomberg.

Föreläsning för elever och företag

Under dagen fick också Hjalmar Strömerskolans elever chans att träffa företag för att se vilka arbetsmöjligheter som finns i kommunen. För årskurs 3­–4 i gymnasiet samt för företagen höll konsultföretaget Trampolin PR ett föredrag som handlar om det personliga varumärket.

– På en tuff arbetsmarknad gäller det att vara duktig på att sälja sig själv för att hitta ett bra jobb. Man får vara sin egen säljare, säger Angelica Johannesson, koordinator på Hjalmar Strömerskolan.

Sammanfattningsvis kan sägas att Suabs första företagsmässa i Strömsund blev en succé.

affarsnyttnorr