Återblick Amundsen Race

nyheter

2024-03-6 Amundsen Race I ett vimmel av 450 hundar, 42 ivriga förare, hjälpsamma funktionärer, veterinärteam och en stor publik startade Amundsen race 2024 i Strömsund ännu en gång. Dessa rader och bilder har kommit in till oss idag, ingen nyhet direkt, men ändå är det intressant att ta del av äventyret som skickats in av Frida Tenghede i arrangörsstaben.

Alla var taggade och redo för att starta årets upplaga även om vädret inte var på vår sida. Men väder och vind är en av de saker vi inte kan påverka och som vi brukar säga ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”.en i år var det deltagare från hela Europa och många hundälskare sluter upp kring denna fantastiska tävling. I år fick även Amundsen Race äran att vara arrangörer till SM i medel-långdistans vilket såklart var extra roligt.

Det var bitvis hård vind och snöblandat regn och det var mest påtagligt på loppets vildmarkscheckpoint. Spårgruppen har haft ett tufft jobb innan tävlingen men har lyckats exemplariskt trots vädrets makter.

Under Amundsen Race sluter hela Strömsunds kommun sig samman; det finns hjälpande frivilliga händer från många olika håll, fantastiska sponsorer och ovärderliga skoterklubbar som vill bidra och stötta tävlingen. Som klubb är vi evigt tacksamma för denna hjälp och respons då tävlingen är beroende av alla glada och engagerade eldsjälar, skriver Frida Tenghede JFSHK.

affarsnyttnorr