Lunchmöte om Näringslivsstrategi

nyheter

2016-11-9 Strömsunds Kommun skall präglas av framtidstro och goda förutsättningar för ett rikt och mångfacetterat näringsliv. Så sammanfattar SUAB i en framtida Näringslivsstrategi som ligger ute till diskussion och synpunkter.

Idag onsdag inbjöd SUAB med styrelse till lunchmöte på Folkets Hus i Strömsund för att gå igenom och diskutera ett framtaget underlag för en framtida näringslivsstrategi. Ett material som skall diskuteras med näringslivet inom Strömsunds kommun. Därav finns SUABs representant samt styrelse och kommunledning på olika platser i kommunen för att plocka in synpunkter. Närmast står Hammerdal på agendan.

SUAB skall arbeta fram ett gemensamt förhållningssätt genom hela Strömsunds kommuns organisation där företag möter en enhetlig bild av hur uppkomna frågor ifrån näringslivet skall hanteras. Syftet är vidare att synliggöra vilka områden som är särskilt prioriterade för att möte upp mot näringslivets behov.   Hela underlaget går att läsa på kommunens egen hemsida som du kan nå via www.affarsnyttnorr.se där kommunens annons ligger.

För att Strömsunds kommun skall kunna vara en attraktiv kommun för ett växande och levande näringsliv krävs att både företagen och det offentliga samverkar. Under våren 2016 diskuterades behovet att ta fram en gemensam strategi för hur våra insatser skall riktas på effektivaste sätt. SUAB gavs i uppdrag att utifrån nuläge ta fram ett diskussionsunderlag för vidare genomarbetning av näringsliv och kommun.

Viktigt samarbete

Det är många pusselbitar som skall falla på plats för att saluföra och nå det maximala inom näringslivet. En av de viktigaste bitarna är att kommunen och näringslivet jobbar tillsammans för att nå goda och hållbara resultat. Med ett gott samarbete blir man stark och det krävs och är av största betydelse för att nå utsatta mål.

Att arbeta fram ett gemensamt förhållningssätt genom hela Strömsunds kommuns organisation där företag möter en enhetlig bild av hur uppkomna frågor ifrån näringslivet skall hanteras. Syftet är vidare att synliggöra vilka områden som är särskilt prioriterade för att möte upp mot näringslivets behov.

Tycka till

Detta diskussionsunderlag finns som sagt tillgängligt på kommunens sida och det är nu upp till kommunens näringsliv att ta del av förslaget. Att lämna egna synpunkter om vad som bör ingå i kommande näringslivslivsstrategi.

 

 

affarsnyttnorr