Foto: Privat. Nova Detterberg Furrer skänkte sin månadspeng till världens barn. Hon tyckte att alla borde ha råd att köpa en Alfons Åberg docka.

220 personer sprang för världens barn

nyheter

2016-10-5 Igår tisdag vid skidstugan i Strömsund genomfördes för andra året i rad en insats för Radiohjälpens insamling till världens barn. Arrangerat av Monica Andersson Falk med vänner. 

Strax över 200 personer visade sitt deltagande till insamlingen genom att samlas vid skidstugan i Strömsund och springa eller promenera för världens barn. Under en timme skulle man springa eller promenera så många varv som möjligt efter en 800 meters slinga. Den som deltog i utmaningen var sponsrad av ett företag eller privatperson som betalade 100 kronor per varv. Någon betade av hela 20 varv och det blev ett fint tillskott till insamlingen.

Team Nova som ifjol drog in strax över 40 000 kronor plus Novas månadspeng stod för en stor summa pengar för världens barn. Ifjol hade teamet totalt 67 sponsorer. Årets summa är inte klarlagd ännu då man fortfarande kan swisha pengar in på kontot som går oavkortat till Radiohjälpens insamling för världens barn.

Så vill du eller ditt företag sponsra så swisha valfri summa till 0761403696

 

affarsnyttnorr