tn_DSC04335

Vill få turister att stanna till

nyheter

2018-06-30 Många är upprörda över att Kommunen varit med på att tillåta ställplats för husbilar vid Hembygdsgården i Strömsund. De borde i stället hänvisas till Campingen på Näsviken. Men det här skall locka turister i husbil, som ofta inte stannar till på en camping, att göra ett stopp i samhället och spendera pengar.

Affärsnytt Norr har blivit kontaktad av folk som inte förstår vitsen med att Kommunen accepterar en ställplats för husbilar vid Hembygdsgården i Strömsund. Det finns ju en fin camping som de i stället borde hänvisas till och där besökarna får betala för sig.

tn_DSC04336

Under fredagen sökte vi Anna Gillgren Tallqvist på SUAB för att få ett svar men hon fanns inte på plats. Nu har hon lagt ut en förklaring på Facebook som återges här nere:

  • De husbilar som söker en ställplats över natten nyttjar tyvärr oftast inte campingens fina möjligheter utan fortsätter vidare för att hitta en annan plats. Husbilar går under en annan klass än husvagnar och jämförs som att du stannar och sover i bilen, vilket är helt lagligt. Under dagen idag, fredag kommer det att komma upp informationsskyltar på svenska, engelska och tyska med denna text:

  • ”Välkommen till Hembygdsgårdens ställplats för husbilar.
    För tömning av latrin och påfyllning av vatten hänvisar vi till Strömsunds camping som ligger längs E45, på andra sidan bron. SEK 60. Tfn: +46 670-164 10
    Sopor lämnar ni på hänvisad plats vid vändplatsen vid sjön. Toaletter finns på hembygdsgårdens område, låses 23.00.Strömsunds turistinformation hittar ni på Ramselevägen 6 vid Folkets hus
    Tfn: +46 670-164 00.Betalning av ställplats görs via automat här bredvid. Fyll i namn och hemadress, datum, lägg i SEK 100 i påsen, riv av P-kort och lägg det i framrutan på husbilen. Kuvertet med pengar lägger ni i hänvisad box.
    SEK 100/natt (10 Euro)”.

Det skriver Anna Gillgren Tallqvist på Facebook.

affarsnyttnorr