Göran Bergström kommunalråd Strömsund

Göran Bergström kommunalråd Strömsund

Vad anser kommunalråd Göran Bergström om IS-hemvändare

nyheter

2019-04-10 Vi kontaktar Göran Bergström, kommunalråd i Strömsund, för att höra hans uppfattning och ståndpunkt om hemvändande IS-terrorister. Svar på tidigare reportage att ett stort antal kommuner fått inbjudan till möte hur man hanterar hemvändande IS-terrorister. Strömsund är en av kommunerna som finns med på inbjudan.

Detta är min ståndpunkt.

-IS krigare ska ställas till svars. Dom har gjort ett medvetet val att lämna Sverige och starta ett nytt Kalifat i andra länder. Dom har inget i Sverige att göra, dom har redan gjort sitt val och lämnat. Att ett flertal av dom IS anhängare säger sig har kört ambulans, jobbat i kök och gjort kladdkakor, de är enligt min uppfattning bara enkla billiga bortförklaringar.

Dom måste ställas till svars för sina brottsliga handlingar, att döda, lemlästa och bränna människor, män, kvinnor och barn kan aldrig glömmas. Arbetade 3 år i Kambodja och jagade gamla Pol Pot ledare som senare dömdes till livstid för folkmord.  Pol Pot regimen mördade cirka 1,7 miljoner människor mellan 1975 till 1979. Var med vid gripandet av den ideologiska ledaren Brother Nr. 2 Nuen Chea i gränstrakterna av Pailin. Så viss erfarenhet har jag av massmördare och hur FN kan etablera en Tribunal för att döma dom skyldiga, uppger Göran Bergström, kommunalråd Strömsund.

affarsnyttnorr