Bild på de skadade, båda med bland annat fot och benskador.

Bild på de skadade, båda med bland annat fot och benskador.

Utredningsledaren ger lugnande besked

nyheter

2019-01-30 Förundersökning pågår kring den brutala misshandeln av två unga tjejer i Strömsund natten mot annandag jul. Förundersökningschef David Redin uppger att utredningen just nu är i ett känsligt läge men vill upplysa om att arbetet går bra.

Förundersökningschef David Redin vill ligga lite lågt beträffande information om misshandeln i Strömsund natten mot annandag jul. Det var då som två unga tjejer blev misshandlade utanför Folkets Hus. En svår misshandel som uppmärksammades i flera media över Sverige. Misshandeln ledde till att båda hamnade på Östersunds sjukhus.

Vi får knapphändig information av utredningschef David Redin Östersund, han vill inte gå ut i media med några utförliga uppgifter om utredningsläget. Allt är just nu i ett känsligt läge och därför kan jag inte ge annan information än att utredningen går framåt och det går bra. Vi har haft ett 20-tal förhör och förundersökningen pågår, så det blir ett lugnande besked. Men AN kan återkomma om en vecka så är förhoppningen att jag kan lämna mer information, uppger Redin.

Det var på natten mot annandag jul som två tjejer blev påhoppade och misshandlade. Madde fick en allvarlig knäskada med långvarig sjukskrivning samt blåmärken på kroppen. Sara fick hjärnskakning, brutna revben, fotskada samt blåmärken. De blev helt oprovocerat misshandlade. Det fanns personer på plats som kunde följa efter förövarna till Tingvalla och noterade också bilens registreringsnummer killarna åkte i. Polisen har fått värdefulla signalement och flera vittnesförhör har hållits.

Rättelse: Det står att, personer följde efter förövarna. Det skall vara, en person följde efter dem i sin bil.

 

affarsnyttnorr