Bild på de skadade, båda med bland annat fot och benskador.

Bild på de skadade, båda med bland annat fot och benskador.

Utredning pågår om – misshandel – kassaskåpssprängning – stöld

nyheter

2019-03-22 Tidigare har Affärsnytt Norr tagit kontakt med utredare vid Polisen och nu senast med åklagare Frida Molander om två brott som begåtts i Strömsund och Laxsjö. Det senaste fallet är en stor härva, uppger åklagaren. Men inget datum är fastlagt för rättegång.

Tiden går och ingenting ser ut att hända, tycker många människor som väntar på att de misstänkta skall åtalas och bli straffade.

Händelsen när de två tjejerna blev brutalt misshandlade utanför Folkets Hus i Strömsund natten mot juldagen är fortfarande under utredning. Förundersökningsledare David Redin vid Polisen uppger att de har flera andra fall som man måste jobba samtidigt med och därför drar tiden iväg. Vi har under senare tid flera uppklarade brott i länet och det är vi väldigt nöjda över.

Men förhör har hållits och utredningen går i rätt riktning. Men än finns inget datum för någon rättegång. Det är bara att avvakta.

Fallet med kassaskåpssprängningen i Laxsjö och den Strömsundsbo som är involverad i grov stöld och vapenbrott är mycket komplicerat, uppger åklagare Frida Molander.

-Det här är en stor härva och en komplicerad utredning, så än är det inte aktuellt med rättegång. Vi har tre personer som fortfarande sitter häktade, uppger hon.

Informationen är väldigt knapphändig men det är att respektera eftersom utredning fortgår och belagt med sekretess.

Text: Barbro Ericson

Foto: Cathrine Blixth

 

 

affarsnyttnorr