Polisen varnar allmänheten om  bedragare.

Polisen varnar allmänheten om bedragare.

Utländska stöldligor drar fram

nyheter

2018-10-8 Nu varnar polisen för att utländska stöldligor har rest in i Sverige. Ligorna begår inbrott och stjäl bilar. En uppmaning till allmänheten: "va extra uppmärksam".

Polisen varnar nu för att en grupp personer, kopplade till utländska stöldligor, har tagit sig till Sverige. De består av ett brottsnätverk som begår inbrott, stjäl bilar och bildelar runt om i Sverige.

Stöldligor från utlandet i Sverige

– Det finns organiserade stöldligor baserade i Litauen, nu vet vi att det kommit ytterligare personer kopplade till dem, till Sverige. Därför vill vi göra allmänheten extra uppmärksamma på okända personer som rör sig bland villor och bostadsområden, nu när det börjar bli mörkare på eftermiddagar och kvällar, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten på nationella operativa avdelningen, Noa, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Polisens varning till allmänheten – efter nya rånarligans framfart i Sve

Var vaksam – tipsa polisen

Stöldligan rör sig snabbt över hela Sverige och begår olika typer av brott.

Polisen tipsar nu allmänheten om att ställa in bilar i garage, om det är möjligt.

Läs mer: Polisen varnar semesterfirare för stöldliga. Så skyddar du dig mot tjuvarnas metoder

Samt att vara extra vaksamma på okända personer som rör sig i bostadsområdet. Ser du något misstänkt eller ett pågående brott, hör av dig till polisen på 114 14.

Det förekommer att ligorna gömmer stöldgods ute i skogsområden, så om du tror du hittat stöldgods, kontakta genast polisen.

– Vi gör löpande insatser mot de här internationella kriminella nätverken, samverkar med andra länder och har bevakning i våra hamnar. Att bekämpa den här brottsligheten innebär betydande skillnader i människors vardag, säger Linda Staaf.

De här stöldligorna måste stoppas. Dela gärna vidare för att sprida varningen, så inte fler drabbas! 

affarsnyttnorr