Tiderna har förändrats i Landsomberget.

Tiderna har förändrats i Landsomberget.

Upptäck Landsomberget – där det bara går utför

nyheter

2018-02-24 Slalombacken i Landsomberget utanför Backe har blivit kommunens stora dragplåster för alla som gillar att det går utför. Till helgen blir det stor familjefest som du inte skall missa.

Det här var i tidernas begynnelse när det inte fanns några liftar men backen fanns där och förutsättningarna utsökta för utförsåkning. Då använde man sig av följande draghjälp.

Så här såg det ut vid Landsomberget 1985. Privat bild.

Så såg det alltså ut 1985 i Landsomberget. Här fanns en backe som gott och väl skulle kunna locka åkare bara det fanns moderna grejer, en skidlift, till exempel. Med tiden har backeborna slitit och släpat för att på ideell väg få tilldragelsen som den är idag. Ett fint och modernt utbyggt system och hit kommer barnfamiljer, skolklasser och semesterfirare uppblandade med allehanda kommuninnevånare. Man har alltså satsat sig ur krisen.

Till helgen den 3 och 4 mars blir det en toppen-helg med spänning och upplevelser för hela familjen. Det blir en familjeweekend med Big Air Bag och mycket annat. Alla barn och ungdomar upp till 15 år får under dessa två dagar  gratis liftkort.

Gå inte miste om en trevlig helg i Landsomberget.

Se intilliggande annons för ytterligare information.

 

affarsnyttnorr