Tingsrätten har klubbat beslutet

Tingsrätten har klubbat beslutet

Ungdomsgäng slog sönder fastighet

nyheter

2018-11-26 Nu åtalas ett gäng ungdomar för intrång och skadegörelse av en fastighet i Strömsunds kommun. Det skedde mellan april och juni i år då sju ungdomar kastade sönder fönsterrutor och en dörr. Sprutade med pulversläckare och slog sönder inredningen.

Ungdomarna på en ort i Strömsunds kommun döms för flera fall av olaga intrång och skadegörelse. Sju ungdomar döms medan en frikänns. De skall vid tre olika tillfällen ha besökt fastigheten och genomfört skadegörelsen. De har slagit sönder fönsterrutor och en dörr samt tömt sex brandsläckare i huset. Samtliga är under 18 år.

Detta skall ha hänt mellan april och juni 2018 när ungdomarna gjort sig skyldiga till olaga intrång och skadegörelse vid tre olika tillfällen.

Ägaren kunde nysta fram vilka som varit i hans fastighet och vandaliserat.  När han gick igenom huset upptäcktes att åtta brandsläckare hade tömts och att flera glasrutor och inventarier var sönderslagna. Nu yrkar ägaren på en ersättning för skadorna på 45.500 kronor, pengar som han måste stå för, innan försäkringsbolaget tar vid.

Utöver skadestånd döms fem ungdomar till ungdomstjänst mellan 35 och 45 timmar. Två  döms till böter på 1.500 kronor vardera.

I förhör har ungdomarna framhållit att de trodde byggnaden var övergiven och därmed skulle ingen person drabbas.

affarsnyttnorr