Arkivbild från fiskelycka utanför Aspnäs.

Arkivbild från fiskelycka utanför Aspnäs.

Tusentals regnbågar på rymmen – jättekatastrof

nyheter

2018-05-23 Tidningen Fiskejournalen har tagit upp om att tusentals regnbågar har av okänd anledning kommit ut ur fiskodlingens kassar vid Postviken i Vattudalen. En jättekatastrof uttrycker man sig.

I tidningen Fiskejournalen uppges att tusentalet kassfisk har rymt från fiskodlingen i Postviken i Vattudalen och båtar påstås fylls av fisk till bredden. Antalet fisk som kommit ut från kassarna vet man inte men sportfiskare har dragit upp tonvis redan. Oron är just nu mycket stor för att harr och den unika Vattudalsöringen skall ta skada. En jättekatastrof uttrycker sig fiskeprofilen Gunnar Westrin till Jaktjournalen, som kommer från Äspnäs. Oron är stor att kassfisken som kommit ut i Vattudalen skall sammanfalla med harrleken som kan slås ut om äggen äts upp.

Bild från kassodlingen Postviken.

Arkivbild från fiskodlingen vid Postviken Aspnäs.

Det här är inte första gången som stora mängder kassfisk har kommit ut i Vattudalen. Fiskerättsägare i byarna runt sjön är och har varit upprörda. De har insett faran att det naturliga fiskbeståndet kan ta skada när stora mängder kassfisk kommer ut i Vattudalen. De har slagit larm men tyvärr har de inte fått något gehör för sina farhågor som nu kanske börjar besannas. Fisken som nu har kommit ut i sjön väger mellan två och tre kilo och många fångas nu på spö.

Enligt uppgift har en kille fångat 170 kilo på sex timmar och båten höll på att sjunka. Många är nu ute för att få de stora fiskarna, både för spänningens skull men också för att få bort så många som möjligt ur Vattudalen.

Från Vattudalens Fisk AB uppger de att kassarna som ligger i Postviken utanför Äspnäs skall undersökas och att man först därefter kan bekräfta hur fisken kommit ut. Dykare kommer att anlitas för att kolla upp den saken men det kan ta sin tid eftersom kassarna är väldigt djupa. En teori kan vara att kassarna har skrapat i botten eftersom det varit väldigt lågt vatten i sjön.

affarsnyttnorr