Privat arkivbild

Privat arkivbild

Trygghetsvandring i Strömsund 7 november

nyheter

2018-11-7 I kväll onsdag är det åter dags att samlas inför "Trygghetsvandring" i Strömsund. Ett medborgarlöfte i samarbete mellan Kommunen och Polisen. Samling vid Vattudalsskolan klockan 18.00.

Onsdagen den 7 november är du välkommen att delta på en trygghetsvandring vid Vattudalsskolan i Strömsund. Samling på parkeringen vid Myrgatan nedanför skolan klockan 18.00.

Då har du möjlighet att tycka till om området och bidra till att det upplevs som en trygg och trivsam plats. Trygghetsvandringen är ett led i kommunens och polisens gemensamma arbete kring medborgarlöften i Strömsunds kommun.

Polisen och kommunen har ett gemensamt medborgarlöfte under 2018 att tillsammans genomföra en trygghetsvandring. Platsen för trygghetsvandringen är Vattudalsskolan, eftersom det förekommit skadegörelse på vissa platser på skolområdet, främst krossade fönsterrutor samt klotter och eldning.

Syftet med trygghetsvandringen

Syftet med vandringen är att identifiera troliga orsaker till varför området upplevs som otryggt och varför det sker skadegörelse. När orsakerna är identifierade kommer vi att föreslå och genomföra förebyggande åtgärder. Som med förhoppning kan leda till att området kring Vattudalsskolan blir mer tryggt och trivsamt att vistas i.

Vi samlas på parkeringen vid Myrgatan nedanför Vattudalsskolan. Där lämnas information, material och instruktion ut om vandringen. Inga förkunskaper krävs, vi vill bara ha din syn på vad som kan vara orsaker till problemet och hur det skulle kunna lösas. Ta på varma kläder.

Information från Kommunen och Polisen i Strömsund.

affarsnyttnorr