Thord Engström ny VD. Foto Strömsunds kommun

Thord Engström ny VD. Foto Strömsunds kommun

Thord Engström ny VD för Jämtlandsvärme

nyheter

2017-11-24 Den 1 januari tar Thord Engström över som ny vd för Jämtlandsvärme AB. Han arbetar idag som chef för gatu- och markenheten i kommunen.

–         Vi i styrelsen är väldigt nöjda med rekryteringen. Thord har gedigen bakgrund både från näringslivet och den kommunala världen, säger styrelseordföranden Lennart Oscarsson i ett pressmeddelande.

Jämtlandsvärme AB är ett helägt kommunalt bolag som levererar fjärrvärme till sju orter och byar i Strömsunds kommun. Bolaget är just nu inne i en expansiv fas i bland annat Hammerdal och i Gäddede, där bolaget bygger ett helt nytt fjärrvärmenät med en ny panncentral.

Klart med ny vd

I veckan blev det klart att Thord Engström tar över som ny vd från 1 januari efter Richard Persson, som i höstas tillträdde som chef för teknik- och serviceförvaltningen. Engström är idag chef för gatu- och markenheten i kommunen.

–         Jag ser fram emot att få fortsätta att utveckla bolaget och vara delaktig i en väl fungerande verksamhet. Min första uppgift blir att sätta mig in i verksamheten och sedan driva den vidare i samma goda anda. Utvecklingen i bolaget är positiv och det ska bli spännande att ta sig an det här nya uppdraget, säger Thord Engström.

Gedigen bakgrund

Lennart Oscarsson, styrelseordförande i Jämtlandsvärme, är nöjd med rekryteringen som han tror blir betydelsefull inför framtiden.

–         Vi har återigen lyckats rekrytera en kompetent vd som vi ser fram emot att samarbeta med. Thord har gedigen bakgrund både från näringslivet och den kommunala världen, det kommer att bli betydelsefullt inför framtiden, säger han.

affarsnyttnorr