Ted Berglund blev omkörd av sin egen stulna bil

nyheter

2018-10-13 På måndag natt var Ted Berglund Strömsund på väg med timmerbil mot Östersund när han vid Hallviken blev omkörd av en vit Volvo. Det var ingen Volvo som helst, nej det var Teds egen bil som stulits på hans gård efter han åkt till jobbet. Polisen hade inte resurser att åka ut och haffa biltjuven, det var brist på bemanning.

Det här är en upplevelse som måste tillhöra något utöver det vanliga. Ted Berglund Strömsund var alltså på väg med en timmertransport under måndag natt. Från Strömsund mot Östersund. När han kommit till Hallviken blir han omkörd av en vit bil, en Volvo 244. Han blir intresserad eftersom han själv har en liknande bil. Vilket också stämde inser han när han ser registreringsskylten, det var hans egen bil, stulit från hans gård, som kommer susande förbi.

Ted blinkar och signalerar i tron att få föraren att stanna, men efter att ha bromsat in så drar föraren på i full fart igen. Bilen försvinner, Ted larmar Polisen i Östersund om händelsen och uppger att bilen kör i riktning mot Östersund. Med andra ord borde det bli ett lätt ingripande. Men den insatsen kan de inte göra, i brist på personal. I Strömsund finns ingen Polis att tillgå. Med andra ord är det fritt fram för den som stulit Volvon.

Ännu en märklig händelse i sammanhanget blir när en jägare som hade sitt pass vid Grenåskilen, ringer och frågar varför Teds bil stod uppställd på ett hygge på hans jaktmark. Där återfanns den stulna bilen. Med hjälp av en traktor togs bilen fram till vägen och transporterades därifrån. Bilen var skadad, vilket blev en stor besvikelse för Ted eftersom bilen är hans raritet, En Volvo 244 GLT -88 års modell som är klassad som veteranbil.

affarsnyttnorr