Den här lille pojken på flykt kom till Backe och Affärsnytt Norr gjorde klädinsamling till de drabbade. Han älskade mössan han satte på huvudet.

Den här lille pojken på flykt kom till Backe och Affärsnytt Norr gjorde klädinsamling till de drabbade. Han älskade mössan han satte på huvudet.

Tack och Gott Nytt År till er !

nyheter

2018-12-30 Ser fram emot många kärleksfulla reportage och nyheter som främjar människors lika värde och lika rättigheter. Världen o Sverige behöver få vetskap om allt det vackra och fina som händer dagligen runt omkring oss. Vänligen Maria

Snart är det gamla året slut och det nya börjar. De rader ni läser i ingressen är inte skrivna av någon nytillkommen reporter på Affärsnytt Norr. Nej det är en okänd kvinna som ifrågasatt vårt sätt att skriva om vissa saker när det gäller den grova misshandeln av två tjejer i Strömsund. Ett grovt brott där två skötsamma ungdomar slogs sönder och samman. Som kan få stora problem i framtiden att känna tillit till sin omgivning i samhället. De har genomgått ett oförglömligt trauma och händelsen har skett i Strömsund.

Som sagt, nu står vi inför ett nytt år och då går tankarna till de fina ord som Maria la till i sin text efter att ha svartmålat inlagda reportage. Slutligen skriver hon just dessa ord som fick mig att tänka till. Det är ju så här vi alla vill ha det, men varför ser inte verkligheten ut som hon skriver. Varför har vi krig, svält, utsatthet och misshandel i lilla Strömsund. Läs och begrunda:

”Ser fram emot många kärleksfulla reportage och nyheter som främjar människors lika värde och lika rättigheter. Världen o Sverige behöver få vetskap om allt det vackra och fina som händer dagligen runt omkring oss”. Så skriver Maria, tänk så rätt hon har.

Ta med er denna fina text inför framtiden och vi får önska att Affärsnytt Norr i fortsättningen kan få förbli en positiv och uppskattad tidning. Därför ser jag fram emot att i fortsättningen slippa skriva om våld och elände i vårt samhälle.

Den lilla killen på bild, är ett litet barn på flykt som kom till Backe för några år sedan. Affärsnytt Norr samlade in kläder, leksaker, barnsängar och barnvagnar. Det blev två fullastade bilar och släp, tack vare givmilda och goda människor. När hela skolmatsalen på boendet var fyllt till bredden, satte mamman barnet mitt på ett bord bland massor av kläder och där hittade han en mössa, alldeles för stor, men den släppte han inte ifrån sig. Bilden säger så mycket, han fick vara glad för en stund. Han kanske glömde alla fruktansvärda upplevelser bara för att han hittat en mössa som tilltalade honom. Ett minne som etsat sig fast i mitt hjärta och där bilden säger mer än tusen ord.

Det måste bli ett slut på alla världens krig, folks girighet och ondska. Tänk om den förändringen kan bli verklighet under 2019.

Tack alla som läser vår webbtidning och tack för alla uppskattande hurrarop!

Gott Nytt År !

Barbro Ericson Ansvarig utgivare

 

 

affarsnyttnorr