Foto: Cathrine Blixt.
Fr v Jörgen Olofsson, Anders Pålsson ordförande Företagarna och Torbjörn Eriksson.

Foto: Cathrine Blixt. Fr v Jörgen Olofsson, Anders Pålsson ordförande Företagarna och Torbjörn Eriksson.

Strömsund blomstrar som aldrig förr

nyheter

2017-09-18 Strömsunds kommun blomstrar som aldrig förr och nu tar man tillfället i akt att locka flera människor till kommunen. Industrin ropar efter folk, turismen och utbudet av service hänger på.

Coop Strömsunds förre chef Jörgen Olofsson har blivit handplockad av Köpmännen för att under ett års tid jobba som projektledare att locka flera människor och företag till kommunen. Han tillträdde tjänsten under september månad.

  • Jag blev kontaktad av Köpmännen för att de behövde en person som projektanställd ett år för att hjälpa företag, entreprenörer och föreningar att få folk att flytta till Strömsunds kommun. Mitt jobb blir i första hand att ta kontakt med så många personer som möjligt. Jag har räknat med att ta personlig kontakt med ungefär 600 personer under året. Mina besök skall ha en stor spridning bland olika kategorier och de privata kommer säkert ha idéer som kan tillföra kommunen ytterligare framgång, De ska ges möjlighet att säga vad man kanske borde ändra på och kanske göra bättre för att locka flera att flytta till Strömsunds kommun, uppger Jörgen Olofsson.

Turiststrateg på SUAB

Den 1 augusti tillträdde Torbjörn Eriksson tjänsten som turiststrateg på SUAB i Strömsund. Han kommer närmast från Servanet som säljare.

Vad en turiststrateg jobbar med får jag återkomma med senare.

Företagarna vad kan de hjälpa till med?

Anders Pålsson Fyrås Trä är ordförande för Företagarna i Strömsund och verkar nöjd över dagens utveckling.

  • Vårt arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och vi representerar 70 000 företagare i landet. Våra medlemmar är företagare som äger sina egna företag eller som stöttar vårt arbete. (Hämtat från Företagarnas egen sida).

Lokalt verkar de för att skapa ett starkt nätverk bland företagare och skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige.

Ja, om vi knyter ihop säcken, kan man konstatera att förutsättningarna för att få flera människor att flytta till kommunen borde vara gynnsamt. Vem kan motstå en kommun som blomstrar som aldrig förr.

 

 

affarsnyttnorr