Strömavbrott som retar gallfeber på folk

nyheter

2017-12-20 Dags igen. Strömavbrott för flera hundra hushåll i trakterna Järvsand, Havsnäs, Hoting och norröver. Sämre än så här har det aldrig varit uppger en arg och frustrerad person. Eon visar inga skyldigheter.

Aldrig tidigare har Eon haft så stora problem med strömförsörjningen till hushållen kring Hoting – Järvsand – Havsnäs och byarna norröver. Inget speciellt dåligt väder men ändå försvinner strömmen för hundratalet abonnenter.

Det kan inte vara rimligt att vi skall betala för elströmmen när det är avbrott gång på gång. Eon ser inte ut att ha några skyldigheter gentemot kunderna. Avbrotten förorsakar oss kostar och besvär, säger en upprörd bybo som ännu en gång drabbats av avbrott.

-Jag kom hem från jobbet, skulle fixa lite mat och betala räkningar via datorn, då var strömmen borta igen.  Snart har samtliga hushåll i byn investerat i egna elaggregat så vi kan klara oss något så när. Men det är ju bara för vissa ändamål det fungerar. Har man pelletskamin och  strömmen försvinner kopplas den ifrån och det blir kallt i huset. Datorn fungerar heller inte.

Det har rapporterats upprepade gånger vilka brister det råder med Eons nät som byggdes om för att säkra elförsörjningen. I somras skylde de på åska men det kan knappast vara fallet nu. Sämre än så här har vi aldrig haft det, säger personen som vill vara anonym. Han tillägger:

Jag fick elräkningen för en tid sedan och då har Eon dragit av några hundra kronor som kompensation för alla strömavbrott. De borde visa kunderna mera respekt och ge en rejäl kompensation för alla problem de förorsakar. Och jag talar inte enbart för min egen del utan det här är något som retar gallfeber på alla som drabbas. Vi har inget att sätta emot utan det är att betala.

Uppdatering Eon meddelar:

Stort strömavbrott i Strömsunds kommun – 1634 drabbade.

Totalt drabbades 1855 abonnenter (inräknat Junsele och Dorotea strax utanför länsgränserna) och orsaken är ännu okänd. Enligt Eon håller de på att felsöka. I Strömsunds kommun är antalet 1634 och värst drabbat är Hoting- och Tåsjöområdena.

 

affarsnyttnorr