Stekenjokkvägen öppnas undan för undan

nyheter

2018-03-24 Nu har den första delen av Stekenjokkvägen eller Vildmarksvägen öppnats från Västerbottensidan. Därifrån kan påskfirare nu ta sig fram till foten av fjället vid Stekenjokkplatån. Lite snö i år jämfört med tidigare uppger snöröjare.

Nu har Bertil Fjellström  som är entreprenör, och skött snöröjningen efter Stekenjokkvägen under många år, sett till att en del av vägen är öppen.Till Påsk kan skidturister komma ända fram till Stekenjokkplatån för att få en fin skiddag. Men vägen är än så länge bara öppen från Västerbottensidan. Mellan Klimpfjäll och Saxån, en sträcka på 13 kilometer, och så brukar det vara inför Påsk.

Snödjupet från Västerbottensidan har inte varit påtagligt men däremot är det annat när det blir dags att i maj börja med delen som går från Ankarvattnet. Där kan det vara fråga om flera meters snödjup och då öppnas vägen från båda hållen och möts uppe på fjället.

tn_DSC03738

Enligt beräkningarna skall vägen vara öppen och körbar i sin helhet till den 6 juni. Då öppnas  den för allmänheten och trafiken brukar då vara rätt intensiv. Just för att folk vill få se det mäktiga området med snödrivor som står som höga väggar efter vägen.

 

affarsnyttnorr