Arkivbild Be.

Arkivbild Be.

Stänger förskolan Solgården i Hoting

nyheter

2019-02-19 Det här är sista terminen för Solgårdens förskola i Hoting, till sommaren stängs den. Antalet barn har minskat, det uppges som anledning. En besparing på cirka 1,3 miljoner kronor.

Nu när det blivit färre barn läggs Solgårdens förskola i Hoting ner. Det har skett en minskning av barn jämfört med för drygt tre år sedan. Då var antalet barn i förskoleåldern så stort att det behövdes fler förskoleplatser. Platserna på Rödluvans förskola räckte inte till så en provisorisk förskola på Solgården öppnades.

Därför har Strömsunds kommun sagt sitt och anser att förskolebarnen framöver ryms i andra lokaler och därmed kan Solgårdens förskola läggas ner. Stängningen väntas ge en besparing på cirka 1,3 miljoner kronor.

De yngre barn som annars skulle ha gått på Solgården kommer få gå på förskolan Rödluvan. De äldre barnen kommer att flyttas till fritidsverksamhetens lokaler på Centralskolan. Facket motsätter sig inte förändringen. Stängningen av Solgårdens förskola väntas ske i juni månad.

Däremot är inte föräldrarna nöjda eftersom Solgården har fungerat bra. De har blivit informerade av skolledningen om den nödvändiga förändringen. Men föräldrarna tror inte att resultatet blir bra när de äldre förskolebarnen flyttas till Centralskolan. Invändningarna har handlat om farhågor att förskoleverksamheten inte kommer att fungera när den ska samsas med fritidsverksamheten.

På Rödluvans förskola kommer antalet barn att öka i och med förändringen. I dag går 22 barn där men när Solgården stänger blir det fler, uppger förskolechef Ann-Kristin Lindkvist.

affarsnyttnorr