Foto: Cathrine Ericson.

Foto: Cathrine Ericson.

Sporthallsbygget rullar på

nyheter

2017-05-15 Den nya sporthallen i Strömsund tar form och inför höstterminen i år skall den vara klar att tas i bruk. Första spadtaget togs i september förra året och var från början ett medborgarförslag. Nu kommer att finnas spelutrymme.

brabild

Fr v Göran Bergström, Agust Gärdeman, Henric Kindblom samt Håkan Espmark.

15007852_10154687042584813_675703812_o (1)

20161110_122854

Det symboliska spadtaget togs av representanter från Strömsunds kommun, IFK och Attacus Bygg AB. Det var i september i fjol och nu kanske man kan säga att det ”är de små detaljerna som gör det”. Hallen skall inredas med fullstor handbolls- och innebandyplan, fyra omklädningsrum, sanitetsutrymmen, en läktare med cirka 150 sittplatser och ett café.

Den nya sporthallen har under många år varit efterlängtad eftersom den gamla inte motsvarar ett tillräckligt utrymme för att utöva bollsporter. Sittplatserna för publiken är också en undanskymd vrå varifrån man har svårt att följa en match. Medborgarförslaget lämnades in till kommunen av en skolelev 2011 och politikerna nappade på initiativet. Så nu blir det annat av och enligt byggherren skall den fullstora hallen vara klar inför höstterminen.

Med den nya hallen som utformas för att passa handboll och innebandy, men även fotboll. Golvet i hallen blir dubbeldämpande både i själva konstruktionen och i mattan. Mycket tyder också på att installera ett öppet WiFi-nätverk i hallen.

Smakar de så kostar de
Som vi tidigare uppgett så blir kostnaden runt 20 miljoner kronor för Strömsunds kommun men det uppges att intresset för bollsporten är så stor att kostnaden är motiverad.

Inhämtad fakta: 
Byggherre: Strömsunds kommun
Total- och byggnadsentreprenör: Attacus Bygg AB
Arkitekter: Stina Torén AB, Erik Ahnborg Arkitektkontor AB
Golventreprenör: Unisport Scandinavia AB
Byggstart: september 2016
Färdigt: augusti 2017
Kostnad: Cirka 20 miljoner kronor

 

affarsnyttnorr