Samling på FH inför kvällen och nattens sökande.

Samling på FH inför kvällen och nattens sökande.

Sökandet efter Lucas fortsatte i oförminskad styrka

nyheter

2018-09-18 De här bilderna är tagna i går kväll på Folkets Hus där organisationen Missing People hade genomgång och gruppindelning med frivilliga och ledare och sjukvårdskunniga. En ansenlig mängd frivilliga "med"människor fanns på plats för information inför fortsatt nattlig sökning efter Lucas.

Hela Virveln var fylld med folk. Mikael Stenberg operativ chef på Missing People sa att han aldrig hade sett så många frivilliga i sökandet efter en person tidigare.

Vi åkte ut med bilar i samlad trupp upp till ett område ovanför Rotnäset och gick skallgång sida vid sida och sökte av stora områden skog. Det var snårigt och svår terräng på vissa ställen. Blött och mörkt. Alla var utrustade med varselväst och ficklampa.
ljus
Lena
Lena wiklund administrativ chef och Mikael Stenberg operativ chef för organisationen Missing People.
miss
sank

Fortfarande inga spår efter Lucas och inga tips har inkommit till polisen. Både polis, militär, hemvärnet, räddningsrjänsten  och Missing People  och därpå flera hundra frivilliga ställer upp för att hitta Lucas.

Text o Bild: Cathrine Blixt

Uppdatering Polisen 19:23
Sökinsatsen fortsätter och ytterligare resurser ansluter under måndagkvällen, bland annat fjällräddare, organisationen Missing people samt FMCK, Försvarets motorcykelklubb. Tisdag morgon kommer eftersöket förstärkas med markpatruller från försvaret.

Vi är tacksamma för iakttagelser. Hör av dig om du sett eller hört något. Alla tips är värdefulla, ring hellre en gång för mycket. Telefon: 114 14

affarsnyttnorr