Skulle slå yxa i huvudet på folk

nyheter

2018-05-18 En man i Strömsund hade en yxa med sig i bilen för att slå folk i huvudet som förtjänade det. Ett skämt som inte Polisen accepterade. Nu döms mannen för flera förseelser.

Det var i januari som en 23-årig man konfronterades med Polisen i Strömsund. Han kontrollerades och i bilen fanns en yxa. Då skall mannen ha uttryckt att den skulle han använda för att slå folk i huvudet som förtjänade det. Ett skämt påstod han senare, men som inte köptes av varken Polis eller Rätten.

Mannen döms nu till böter för rattfylleri, olovlig körning, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Det här var inte första gången Polisen träffade på den yx-försedda mannen. Vid två tidigare tillfällen var det problem, en gång var han arg och upprörd och då tillkallades Polis av folk som kände sig hotade. Andra gången var det bråk hos en bekant. Men tredje gången gillt, nu beslagtogs yxan och mannen får sona sitt brott.

Utöver att mannen brutit mot förbundet beträffande knivar och andra farliga föremål döms mannen för ringa narkotikabrott, två fall av olovlig körning samt drograttfylleri.

affarsnyttnorr