Foto: Sten Strömgren. Hemmasonen Henrik Hetta i rampljuset.

Foto: Sten Strömgren. Hemmasonen Henrik Hetta i rampljuset.

Hockeyfest i Strömsund – Skellefteå AIK möter Mora IK

nyheter

2017-09-6 I kväll onsdag klockan 19.00 spelar ”hemmalaget” Skellefteå AIK en träningsmatch mot Mora IK som gick upp i SHL efter fjolårets kvalrysare mot Leksand. Det innebär att det för elfte året i rad spelas elit-ishockey i Strömsund och för andra året i rad med hemmasonen Henrik Hetta i rampljuset.

– Jag tror vi kommer få se en intensiv match mellan två lag som vill finputsa sina lagbyggen och som vill visa vart skåpet ska stå innan säsongen drar igång några veckor senare, menar Sten Strömgren, ansvarig för Skellefteå AIK,s försäsongsläger i Strömsund.

Skellefteå AIK anländer redan dagen före matchen för att bjuda på en träningskväll med ortens och regionens ungdomar som vill träna med SHL-spelare.
Träningsgrupperna delas upp i två ålderskategorier, en för 7-12 åringar kl, 18:00-18:45 och en grupp för 11-15 åringar klockan 19:00-19:45

Unga får en träningskväll

– Träningskvällen brukar va en otroligt uppskattad aktivitet och då fylls Dunderhallen av barn & ungdomar som får lära sig nyttiga tips och trix av Skellefteå AIK,s spelare och tränare säger Fredrik Örjebo, ordförande i IFK Strömsund Hockey som arrangerar Skellefteå AIK,s läger.

Mer info om träningskvällen finns på hockeyns hemsida www.stromsundhockey.se och anmälan till träningskvällen sker till hockeyns mail info@stromsundhockey.se

Älg och björnjakt mm – spännande aktiviteter

På morgonen matchdagen får spelarna åka på valfria aktiviteter och i år får de välja mellan Älg/Björnjakt med Vimmervattnets jaktlag, Golf på Näsvikens golfbana med Strömsunds Golfklubb, Curling med Strömsunds Curlingklubb samt Trollingfiske där Håkan HC Carlsson drar ihop ett gäng fiskeentusiaster som alla ställer upp med sina egna båtar.

Entré med Strömsunds Cruising
Sedan avrundas dagens aktiviteter med att Strömsund Cruising skjutsar ned spelarna till Strömsvallen från hotellet med sina fina jänkare innan det är dags för match.
Matchen är naturligtvis själva höjdpunkten i Skellefteå AIK,s läger och för Strömsundsborna är naturligtvis ett namn extra speciellt, hemmasonen Henrik Hetta.
Vi hittar dessutom en ytterligare en jämte i laget då Östersunds-sonen Emil Djuse som likt Henrik Hetta gör sitt andra år i Skellefteå AIK.

– Det är fantastiskt hur alla ställer upp när vi har Skellefteå AIK på besök och jag vill passa på att tacka alla inblandade för deras insatser. Funktionärer, föreningar, privatpersoner, företag, mfl, ingen nämnd och ingen glömd säger Sten Strömgren.

Biljetter till matchen finns att köpa på Team Sportia och Sportringen i Strömsund samt via Ticketmaster (fd, Ticnet)

Fotnot: Matchen och träningskvällen ingår i Skellefteå AIK,s årliga försäsongsläger som möjliggörs tack vare att Strömsundsföretaget engcon sponsrar laget.
Nyligen tecknades ett förnyat och utökat sponsoravtal vilket innebär att engcon nu är en av Skellefteå AIK,s huvudsponsorer.
Detta innebär att vi får se laget i Strömsund ytterligare tre år från och med i år samt att engcon kommer vara ännu synligare i SHL-sammanhang, avslutar Sten Strömgren.

Ett uppdaterat reportage. AN

affarsnyttnorr