Tingsrätten har klubbat straffet.

Tingsrätten har klubbat straffet.

Sex månaders fängelse för kvinnan från Strömsund

nyheter

2018-03-6 Nu har Tingsrätten i Östersund fastslagit att kvinnan från Strömsunds kommun som är i 40-årsåldern ska dömas till sex månaders fängelse efter att hon sparkat och knivhuggit sin man i hemmet.

En kvinna i Strömsunds kommun döms till sex månaders fängelse och skadestånd efter att ha misshandlat sin sambo med kniv och sparkar. Brottet begicks i parets hem den 31 januari i år.

 Som AN skrivit om tidigare så fick polisen hämta en kvinna som är i 40-årsåldern från Strömsunds kommun efter att hon hade sparkat och knivhuggit sin sambo under ett bråk. Nu har Tingsrätten i Östersund fastslagit att hon skall dömas för misshandel och därmed blir det sex månaders fängelse och hon skall också betala skadestånd till mannen.

Enligt domen skall osämja ha uppstått mellan paret och under kvällen när de befinner sig i soffan framför TV:n börjar kvinnan sparka mannen, som sitter vid fotändan, i ansiktet och därefter går hon ut i köket och hämtar en kökskniv som hon börjar hugga mot mannen med. Han försöker värja sig från huggen och försöker ta kniven ifrån kvinnan, då blir han huggen i armen.

Mannen larmar polisen som kommer till parets bostad och efter förhör med  mannen tar de med sig kvinnan till polisstationen.

Rätten anser att mannens historia stämmer och dömer kvinnan till sex månaders fängelse och 10 300 kronor i skadestånd till mannen.

Kvinnans alkoholintag har gjort att hennes syn på händelsen har varit svår att bekräfta.

affarsnyttnorr