Senaste svaret från EOn

nyheter

2018-01-5 Vi har nio projekt planerade för totalt 40 miljoner kronor för området Hoting-Flåsjöbygden-Norråker, uppger Johan Aspegren kommunikationschef för EOn. Jag är bedrövad över situationen man kan ändå i det akuta läget bara be om ursäkt

Varför har då inget hänt tidigare? Saken är den att det har det! men den förväntade effekten har helt uteblivit, ja det är värre än så. Det har till och med försämrats, framhåller Johan Aspegren vid EOn i ett svar på Affärsnytt Norrs artikel om ständiga strömavbrott.

”Det är nämligen så att vi i vår iver att förbättra läget installerade utrustning som snabbt skulle detektera vart felet var och som sedan automatiskt skulle koppla in de delar av nätet som var oskadat. Bekymret är bara att denna utrustning inte höll vad den lovat utan utrustningen i sig har orsakat delar av felen.

Därför har vi nu beslutat om de nio projekten, och vi ska komma igång så fort som vi fått alla tillstånd och när tjälen gått ur marken. Tidplanen säger att vi ska vara klara före kommande årsskifte.

Återigen beklagar jag verkligen det uppkomna läget och kan försäkra att företaget har fullt fokus på att komma till rätta med problemen”. avslutar Johan Aspegren.

 

 

affarsnyttnorr