Se upp med bedragare i Strömsund

nyheter

2017-10-21 Två män har uppgett sig att komma från Polisen eller Hemtjänsten och vill komma in till äldre personer. De har figurerat på många håll i länet men nu senast var de i Strömsund och Strand.

Under både torsdag och fredag har två mystiska personer, inte i sällskap med varandra, ringt på hos äldre personer i Strömsund men också i byn Strand och uppgett sig för att komma från Hemtjänsten. I Strand, bad mannen som uppgav sig komma från Hemtjänsten, om att bli bjuden på kaffe, Han släpptes inte in.

I Strömsund knackade en medelålders man på hos en äldre kvinna under torsdagen och uppgav att han var polis. Kvinnan bad mannen lämna hennes hem och därmed gick han. Detta skedde på torsdag.

På fredag har Polisen fått in anmälan om en yngre man som besökte äldre människor. En äldre man i centrala Strömsund fick besök av den här mannen som ville komma in och låna toaletten. Därefter konstaterades att det saknades pengar.

Det här liknar tidigare fall som rapporterats från Sventavik och Östersund. Både Polisen och Hemtjänsten går ut med varningar och uppger att den personal som kommer därifrån bär synlig legitimation.

Uppdatering från Polisen:

Signalement på de misstänkta: En uppges vara i 20-årsåldern och ha en välklippt och kort frisyr. Mannen bar vid tillfället en röd jacka.

Man i 40-årsåldern, fina kläder, körde en röd bil av äldre modell.

För kännedom, gällande dessa händelser:  Om någon utger sig för att vara polis så ska personen kunna legitimera sig som polis.

Om man gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med händelserna här ovan, ring polisen på telefonnummer 11414.

 

affarsnyttnorr