Säbom – utsparkad SD-politiker – kuppar sig ändå in

nyheter

2018-09-8 Mikael Säbom i Strömsund är Sverigedemokrat och varit invald i partiet som kommunrepresentant. Men för något år sedan blev han dömd för grovt rattfylleri och partiet vill inte ha honom kvar. Eftersom det finns öppna listor i flera kommuner tar Säbom chansen att ställa sig på valbar plats.

I Strömsund tar alltså Sverigedemokraten Mikael Säbom chansen att bli invald i kommunfullmäktige, detta gör han trots att partiledningen sagt nej. Men Säbom anser att partiet får tycka vad de vill, det är folket som avgör.

Det var för fyra år sedan som Mikael Säbom dömdes för bland annat grov rattfylla. Vilket innebär att partiledningen för Sverigedemokraterna inte vill ha honom som representant i kommunen i och med att han är straffad.

Själv vill han inte lämna uppdraget utan ställer sig till förfogande och valbar på listan.

I går blev Säbom intervjuad av Sveriges Radio och där fick han frågan:

Hur kommer det sig att du ändå lämnar in samtycke för Sverigedemokraterna?

-Jag är övertygad om att SD ligger i linje med mina värderingar och önskningar, blev hans svar.

I Strömsund har förutom Mikael Säbom även ytterligare en person tillkommit, som även han har en färsk dom i bagaget rörande bidragsbrott. Enligt Peter Johansson, ledande politiker för Sverigedemokraterna i Östersund uppger till Sveriges Radio att han inte kände till att Mikael Säbom kandiderar. Han reagerar starkt på beskedet och anser att detta drabbar partiet negativt och nu skall medlemsutskottet ta en titt på ärendet.

affarsnyttnorr