1000_fram_ny_streck (2)

S-kvinnor polisanmäler datingsajten sugerdaters

nyheter

2017-09-14 Vi har kunnat läsa om och förfäras över Sugerdaters, en ”datingsajt” där rika män kan träffa unga kvinnor i behov av pengar.

 

I förra veckan uppmärksammades Sugerdaters reklamkampanj utanför Chalmers. Studenter som inte har studielån uppmuntras att dejta en SugerDaddy för att finansiera sina studier. Reklamen visas tillsammans med en bild av en lättklädd kvinna som håller på att klä av sig, skriver S-kvinnor i ett Pressmeddelande.

Sajten beskriver själv förhållandet mellan ”SugarDaddy och SugarBabe” som att mannen skämmer bort, tar hand om och smickrar kvinnan han dejtar och att kvinnan i gengäld koncentrera sig på att vara en kvinna och skämma bort den man hon är tillsammans med.

– Det här är fullständigt avskyvärt, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson. Jag anser att det är koppleri eller anstiftan till brott mot sexköpslagen. Vi väljer därför att polisanmäla sajten.

Flera fall där tjejer, ibland till och med under 15 års ålder, har blivit erbjudna pengar för hårdhänt sex kopplas till sajten.

– Vi avvaktar nu resultatet av vår polisanmälan. Om den inte leder till fällande dom kommer vi att arbeta för en lagändring. Vi kommer aldrig att acceptera att denna typ av sajter etablerar sig i Sverige, säger Carina Ohlsson.

affarsnyttnorr