tn_DSC006131

Rastplats Strömsund är invigd

nyheter

2018-11-9 Idag fredag invigde Trafikverket rastplatsen på Näsviken i Strömsund. En plats som kostar men som är av stort värde för både personer i yrkestrafik som andra trafikanter som behöver en stunds vila. På rastplatsen är det tillåtet att stå max 12 timmar.

På  Näsviken där Trafikverket byggt upp en rastplats kommer det att underlätta för många långkörare, både för tung trafik och för trafikanter i allmänhet. Kör och vilotid är något som måste hållas, åtminstone i yrkestrafik. Enligt Trafikverket skall det finnas en rastplats med ungefär 80 kilometers mellanrum. Men hittills har det bara funnits en i Ytterhogdal och en i Hoting som närmast. Nu kommer Trafikverket att bygga ytterligare rastplatser,  i Häggenås 2019  och året därefter i Svenstavik.

tn_DSC00617

Den nya rastplatsen i Strömsund har toaletter, latrintömning, uteplatser med bänkar och bord med tak. Det finns en liten lekplats och ett stort område för uppställning av fordon.  Det innebär att nu finns möjlighet också för långfärdsbussar att stanna till här.  Nu slipper förhoppningsvis både OK och Hembygdsgården allt spring för toalettbesök.

tn_DSC006262

Enligt Kjell Arne Blom från Trafikverket kan kostnaden för platsen kosta runt 10-14 miljoner kronor. Än finns ingen färdig sammanställning.

tn_DSC00621

Vid invigningen bjöd Trafikverket på fika vilket var uppskattat av både ung som äldre.

tn_DSC00627

tn_DSC00622

 

affarsnyttnorr